Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Απεργούν και αύριο οι πιλότοι της Lufthansa

Στην διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, την οποία είχαν εξαγγείλει, προχωρούν από σήμερα οι πιλότοι της Lufthansa, οι οποίοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της εταιρείας για το συνταξιοδοτικό και την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Η πρώτη ημέρα απεργίας
αναμένεται να επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και η δεύτερη, που θα γίνει και στη θυγατρική Germanwings, τις πτήσεις μεσαίων και μικρών αποστάσεων.
Το συνδικάτο των πιλότων «Cockpit» έχει κηρύξει απεργία από σήμερα στις 8 το πρωί και η οποία θα λήξει στις 23:59, ενώ στη συνέχεια κήρυξε και δεύτερη απεργία για την Τετάρτη, από 00:01 μέχρι στις 23:59.
Αυτή είναι η 13η απεργία των πιλότων της γερμανική εταιρείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διάστημα στο οποίο μαίνεται η διένεξη των δύο πλευρών. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως οι τελευταίες προσφορές που έκανε στο συνδικάτο περιείχαν ευρείς συμβιβασμούς, ενώ η πλευρά του συνδικάτου τόνισε ότι οι προτάσεις της διοίκησης «μοιάζουν εκ πρώτης όψεως πολλά υποσχόμενες, όμως σε λεπτομερέστερη ανάλυση φαίνεται ότι είναι και πάλι χωρίς ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου