Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Χωρίς τρένα για επτα ημέρες η Γερμανία !

Αντιμέτωπη με μια απεργιακή "ατμομηχανή" σε πλήρη ισχύ και αποφασισμένη για κατά μέτωπο σύγκρουση με τις πολιτικές της λιτότητας και της καθήλωσης των μισθών βρίσκεται από χτες η γερμανική κυβέρνηση. Το πανίσχυρο συνδικάτο των μηχανοδηγών της Deutsche Bahn διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του, κήρυξε χθες νέα απεργία,
διάρκειας επτά ημερών (!) αυτή τη φορά, η οποία αναμένεται να παραλύσει στο σύνολό τους τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και τις εμπορευματικές μεταφορές στη χώρα.Με βάση τις εκτιμήσεις του γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου DIHK, η επταήμερη απεργία θα μπορούσε να κοστίσει ως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ (!) στη γερμανική οικονομία, καθώς αναμένεται να μπλοκάρει την αλυσίδα τροφοδοσίας των γερμανικών βιομηχανιών. «Οι αποθήκες θα αδειάσουν, η παραγωγή θα επιβραδυνθεί, ίσως ακόμα και να σταματήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του DIHK Έρικ Σβάιτζερ.
Η απεργία -η όγδοη κατά σειρά αφότου ξεκίνησε η διένεξη μεταξύ του συνδικάτου και της κρατικής Deutsche Bahn για τις συνθήκες εργασίας και τις μισθολογικές αυξήσεις- ξεκίνησε χθες στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας για τους εμπορευματικούς συρμούς ενώ από σήμερα θα επηρεάσει και τα επιβατικά τρένα. Η απεργιακή κινητοποίηση θα διαρκέσει έως την Κυριακή στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Unicredit, η απεργία των μηχανοδηγών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του γερμανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Γενική παράλυση

Η απεργία αναμένεται να πλήξει κυρίως τις χημικές βιομηχανίες και τις χαλυβουργίες. Σημειώνεται ότι καθημερινά οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι μεταφέρουν περίπου 200.000 τόνους προϊόντων χάλυβα από και προς τις μεταλλουργικές βιομηχανίες της χώρας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία των μηχανοδηγών, που διεκδικούν αυξήσεις 5% στις αποδοχές τους και μία ώρα εργασίας λιγότερη την εβδομάδα. "Η αντιπαράθεση για τις αποδοχές ειναι σχεδόν ακατανόητη", δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και προειδοποίησε ότι η απεργία θα πλήξει σοβαρά τόσο τους ταξιδιώτες όσο και συνολικά τη γερμανική οικονομία. "Αντί για παράλυση της Γερμανίας, χρειαζόμαστε ειλικρινείς διαπραγματεύσεις" σημείωσε.
Στο ίδιο πνεύμα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο Μίχαελ Φουκς (CDU) τόνισε ότι το συνδικάτο GDL των μηχανοδηγών "εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη Γερμανία" και πρόσθεσε ότι οι οικονομικές συνέπειες της απεργίας θα είναι τεράστιες, καθώς λίγες ημέρες ακινητοποίησης στον τομέα των μεταφορών κοστίζουν εκατομμύρια. Από τη διοίκηση της Deutsche Bahn η απεργία χαρακτηρίστηκε "υπερβολική" και "δυσανάλογη".
"Το GDL δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέραν του να καλέσει τα μέλη του σε απεργία" επισήμανε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδικάτου Κλάους Βεζέλσκι. Προηγούμενες απεργίες των σιδηροδρομικών, πέρυσι και τον περασμένο μήνα, έπληξαν εκατομμύρια επιβάτες -περίπου 5,5 εκατομμύρια οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με τρένο σε όλη τη Γερμανία- αλλά και πολλές βιομηχανίες, οι οποίες βασίζονται στους εμπορευματικούς συρμούς για τις παραδόσεις αγαθών και την τροφοδοσία τους με πρώτες ύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου