Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Γερμανία: Φυτοφάρμακο ανιχνεύθηκε σε αρκετά είδη μπύρας
Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν για την προστασία των καταναλωτών και την ασφάλεια των τροφίμων έδειξαν ότι τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων εξακολουθούν να μολύνουν πολλά είδη μπύρας. Από τα 22 είδη μπύρας που ελέγχθηκαν στη Γερμανία και το Βέλγιο, στα 18 ανιχνεύθηκαν υπολείμματα παρασιτοκτόνων, ενώ μόνο τα τέσσερα ήταν “καθαρά”, μεταξύ αυτών ένα είδος βιολογικής μπύρας.


Δέκα από τα ληφθέντα δείγματα περιείχαν υπολείμματα τουλάχιστον ενός είδους φυτοφαρμάκου, ενώ σε έξι μπύρες βρέθηκαν ίχνη από δύο είδη φυτοφαρμάκων και σε δύο μπύρες τρία είδη φυτοφαρμάκων. Στις περισσότερες περιπτώσεις ανιχνεύθηκαν ίχνη χλωρμεκουάτ (Chlormequat) και σε επτά περιπτώσεις βρέθηκαν ίχνη του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη(glyphosate).


Η γερμανική ένωση ζυθοποιίας τόνισε ότι οι ζυθοποιίες κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουν, οι πρώτες ύλες τους να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερες.


Η παρακολούθηση δείχνει ότι η βύνη που χρησιμοποιείται στα γερμανικές ζυθοποιίες είναι κατά κύριο λόγο απαλλαγμένη από κατάλοιπα glyphosate

ανέφερε η ένωση σε μια δήλωση.Στις μετρήσεις, το κριθάρι και το σιτάρι περιείχε πολύ λιγότερα από τα ανώτατα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο όρια, κατάλοιπα και επομένως είναι “απολύτως ασφαλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου