Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση της Ελληνικής Κοινότητας Μάλτας με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβριου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του προσωρινού ΔΣ της Επίσημης Ελληνικής Κοινότητας Μάλτας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ΠτΔ και της Κυρίας Καρικοπούλου Βλαβιανού, Πρέσβη της Ελλάδας στη Μάλτα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας μαζί του είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα εξής τρία κύριας σημασίας ζητήματα που απασχολούν την Κοινότητα, ως εξής:

Τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας βάση του επίσημου Ευρωπαϊκού πλαισίου αξιολόγησης και πιστοποίησης

Το πρόβλημα στέγασης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε να ειναι δυνατη η τακτική λειτουργία της

Την επαναχρηματοδότηση μέσω της ελληνικής πρεσβείας εκδηλώσεων για τον εορτασμό σημαντικών εθνικών εορτών όπως στο παρελθόν

Ο ΠτΔ, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος δεσμεύτηκε προσωπικά για το θέμα των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας στη Μάλτα και οτι θα προβει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα μέσω και της πρεσβείας.

Για το θέμα της εκκλησίας θα προβεί σε αντίστοιχη ενημέρωση του Πρωθυπουργού ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον Μαλτέζο ομόλογό του με σκοπό την παραχώρηση εκκλησίας που ανήκει στην Μαλτεζική κυβέρνηση όπως έγινε αντίστοιχα με την ρουμανική και σερβική κοινότητα καθώς και θα ενημερώσει - επικοινωνησει αναλόγως με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης υπέρτιμο έξαρχο Νοτίου Ευρώπης κ. Γεννάδιο.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των εκδηλώσεων υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν προσπάθειες και ενέργειες ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι είτε μέσω χορηγιών είτε μέσω δωρεών.

Εκ Μερους της Ελληνικης Κοινοτητας Μαλτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου