Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Τενεσί

Νεαρός άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία στο Τένεζί, γιαάγνωστη αιτία, το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσιε τη ζωή της και να τραυματιστούν επτά ακόμη άνθρωποι.

Ο δράστης, αυτοπυροβολήθηκε –σύμφωνα με τις αρχές- όταν ένας νεωκόρος του ναού προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο.


Ο δράστης, «ένας αφροαμερικανός 26 ετών», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η αστυνομία, έφθασε με αυτοκίνητο μπροστά στον ναό Burnette Chapel Church of Christ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, και πυροβόλησε εναντίον μιας πιστής που έβγαινε από το κτήριο. Κατόπιν μπήκε στον ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί.

Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει έναν νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο νεωκόρος, παρότι τραυματισμένος, πήγε στον χώρο στάθμευσης, πήρε ένα όπλο από το αυτοκίνητό του και ξαναμπήκε στον ναό. Ο ύποπτος τότε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του κι αυτοπυροβολήθηκε, αλλά απλά τραυματίστηκε.

Ο νεωκόρος είναι «ένας εξαιρετικά γενναίος άνδρας», δήλωσε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Νάσβιλ. Το κίνητρο του άνδρα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να δίνουν κάποια εξήγηση.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ένα μπλε SUV η μηχανή του οποίου δούλευε ακόμα όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο άνδρας είχε σχέσεις με το ποίμνιο της εκκλησίας. Ούτε η ταυτότητα του δράστη ούτε εκείνες των θυμάτων, που ήταν όλα πάνω από 60 ετών, δημοσιοποιήθηκαν. Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοφορία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου