Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Το CDU της Μέρκελ κερδίζει τις εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Το CDU λαμβάνει 33%- 34% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούσαν μέχρι πρότινος το κρατίδιο, 26% - 27% των ψήφων, βάσει των εκτιμήσεων των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDFΤο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είναι ο νικητής των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με τα exit poll που δημοσίευσαν τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Με τη νίκη αυτή η Μέρκελ ενισχύει την θέση της ως το φαβορί για τον θώκο της καγκελαρίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έναντι του αντιπάλου της των Σοσιαλδημοκρατών, του Μάρτιν Σουλτς.

Το CDU λαμβάνει 33%- 34% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούσαν μέχρι πρότινος το κρατίδιο, 26% - 27% των ψήφων, βάσει των εκτιμήσεων των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF.

Συγκεκριμένα βάσει του exit poll του ARD, το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) εξασφαλίζει το 33% των ψήφων στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, πιο ενισχυμένο σε σύγκριση με το 30,8% στις εκλογές του 2012. Βάσει της ίδιας έρευνας, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εξασφαλίζει 26% και βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται από το 30,4% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Το CDU δεν καταφέρνει ωστόσο να συγκεντρώσει την επαρκή πλειοψηφία ώστε να κυβερνήσει μόνο του το κρατίδιο, ωστόσο και το SPD δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους και το Κόμμα του Νότιου Σλέσβιχ (SSW), της δανέζικης μειονότητας.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου