Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η Ουκρανία θεωρεί «απειλή εθνικής ασφάλειας» τον Στίβεν ΣιγκάλΗ Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στον Στίβεν Σιγκάλ, χαρακτηρίζοντάς τον ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο γνωστός ηθοποιός προστίθεται έτσι σε μια «μαύρη λίστα» με αρκετά ονόματα από τον χώρο των τεχνών που δεν είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα.

Σε μία επιστολή της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, που δημοσιεύθηκε πρώτα στην ιστοσελίδα Apostrophe, αναφέρεται πως απαγορεύτηκε η είσοδος του Σιγκάλ στην Ουκρανία για πέντε χρόνια. Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται όταν κάποιος «έχει διαπράξει κοινωνικά επικίνδυνες πράξεις… που είναι αντίθετες προς τον στόχο της διατήρησης της ασφάλειας στην Ουκρανία».

Όπως επισημαίνει η Guardian, η απαγόρευση σημειώνεται αφότου ο ηθοποιός έλαβε πέρυσι ρωσική υπηκοότητα, και ενώ η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Πέρυσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέδωσε προσωπικά στον Σιγκάλ το ρωσικό διαβατήριο, σημειώνοντας ότι ελπίζει πως η «προσωπική σχέση τους να συνεχιστεί».

Στο μεταξύ, ο Στίβεν Σιγκάλ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τη Ρωσία, ενώ έχει υποστηρίξει δημοσίως τον Πούτιν. Μάλιστα, είχει χαρακτηρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 ως «πολύ λογική».

Στη «μαύρη λίστα» της Ουκρανίας βρίσκεται επίσης ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς και ρώσοι καλλιτέχνες.

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου