Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Άρμα της τουρκικής αστυνομίας διέλυσε σπίτι Κούρδων και σκότωσε δύο παιδιά!

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης, ένα θωρακισμένο άρμα, της Τουρκικής αστυνομίας, τύπου πάντσερ, διέλυσε κυριολεκτικά τον τοίχο ενός σπιτιού, εισέβαλε μέσα και σκότωσε δύο παιδιάΈνα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη μεθοριακή πόλη Σιλόπη, της Τουρκίας, προκαλώντας σοκ σε όλη τη χώρα.

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης, ένα θωρακισμένο άρμα, της Τουρκικής αστυνομίας, τύπου πάντσερ, διέλυσε κυριολεκτικά τον τοίχο ενός σπιτιού, εισέβαλε μέσα και σκότωσε δύο άτομα. Σαφώς και η κυβερνητική δικαιολογία θα μπορούσε να είναι, πως πρόκειται για αντάρτες του PKK ή για Γκιουλενιστές. Όμως άμεσα μαθεύτηκε πως οι δύο νεκροί, ήταν δύο παιδάκια!

Η επαρχία Σερνάκ, στην οποία βρίσκεται η πόλη, είναι κατ' εξοχήν κουρδική περιοχή και μάλιστα, είναι πάνω στα σύνορα με Συρία και Ιράκ, στην ευρύτερη Κουρδική περιοχή.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, τα δύο αδερφάκια, ο Μουχαμέτ και ο Φουρκάν ήταν μόλις 6 και 7 ετών αντίστοιχα. Οι οδηγοί του άρματος, αφού μπούκαρα και έκαναν το σπίτι ένα μάτσο πέτρες, στη συνέχεια εγκατέλειψαν το άρμα και τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους γείτονες αυτόπτες μάρτυρες, οι οδηγοί του άρματος φέρονται να ήταν μεθυσμένοι και γι' αυτό εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Εκτός αυτού, είχαν αναλάβει καθήκοντα περιπολίας, για λογαριασμό του τοπικού παρακλαδιού του ακροδεξιού κόμματος MHP.

Στη συνέχεια, η αστυνομία έστειλε μεγαλύτερη δύναμη, με εντολή να καταστείλει πιθανές αντιδράσεις. Άλλη αντίδραση από την αστυνομία ή από κάποιο μέλος της κυβέρνησης δεν υπήρξε.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου