Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί στην ανατροπή της κυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ !Ζούμε τουλάχιστον στη χώρα που τρολάρουν όλοι, όλους, κάτι που είναι για γέλια και για δάκρυα μαζί. Έτσι με αφορμή την προβλεπόμενη νομοθεσία για εργασία 30 Κυριακές λειτουργίας των πολυκαταστημάτων την εβδομάδα, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκε , συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν και μας καλεί να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, δηλαδή το κόμμα τους που είναι στην εξουσία. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.

«Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί τον πιο πρόσφατο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι πολιτικές τους έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι καλούνται για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για “shopping therapy” και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωη.
Πηγή: POPAGANDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου