Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Βρετανία υπόσχεται η ΜέιΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το Συντηρητικό κόμμα θα τηρήσει την υπόσχεσή του να μειώσει τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας πως αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν αν ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα «σε μερικές δεκάδες χιλιάδες» τον χρόνο.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε να λέμε, ότι θέλουμε να μειώσουμε τη μετανάστευση σε βιώσιμα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι αυτό το νούμερο είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες», υποστήριξε η Μέι μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Λονδίνο.

Παρότι αποτελεί δέσμευση των Συντηρητικών από το 2010 οπότε κέρδισαν την εξουσία, ο στόχος μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016 εισήλθαν 273.000 άνθρωποι στη Βρετανία, αριθμός κατά 49.000 μικρότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τη χρονιά που τελείωνε στο τέλος Ιουνίου 2014.

Η Μέι συνέδεσε το στόχο με το Brexit, λέγοντας ότι μόλις η Βρετανία φύγει «από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας εδώ στη Βρετανία, διότι θα μπορούμε να καθορίζουμε τους δικούς μας κανόνες για τους ανθρώπους που θα έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ».

«Η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ελεύθερη μετακίνηση, όπως γινόταν στο παρελθόν», εξήγησε.

Πηγή: TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου