Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Η επίθεση στη Συρία ήταν «διασκέδαση μετά το φαγητό»

Ο Γουίλμπουρ Ρος, υπουργός εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ, έκανε αυτό τον χαρακτηρισμό για την βομβιστική επίθεση κατά του Άσαντ από τις αμερικανικές δυνάμεις«Διασκέδαση μετά το φαγητό» για τους καλεσμένους του προέδρου, ήταν η βομβιστική επίθεση με πυραύλους Kρουζ κατά της Συρίας, είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντολή επίθεσης κατά των δυνάμεων του Άσαντ ενώ φιλοξενούσε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο του Μαϊάμι τον Κινέζο πρόεδρος Σι Ζιπίνγκ, στις 6 Απριλίου. Οι πληροφορίες λένε πως η εντολή αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου μεταξύ των αντρών και πως ο Κινέζος πρόεδρος ενημερώθηκε ενώ βρίσκονταν στο επιδόρπιο.

Ο Γουίλμπουρ Ρος αναφέρθηκε στην επίμαχη σκηνή κατά την διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο της Καλιφόρνια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε τον ομόλογό του ενώ έτρωγαν «ένα υπέροχο κομάτι τούρτα σοκολάτα».

«Με το που σέρβιραν το επιδόρπιο, ο πρόεδρος εξήγησε στον κύριο Σι πως είχε κάτι να του πει κι αυτό ήταν η εκτόξευση των 59 πυραύλων στην Συρία», είπε ο Ρος και συμπλήρωσε προς το εμβρόντητο κοινό: «Ήταν κάτι σαν διασκέδαση μετά το φαγητό»!

Το κοινό στο σημείο εκείνο γέλασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο Ρος πρόσθεσε: «Το καλύτερο είναι πως δεν κόστισε τίποτα στον πρόεδρο η διασκέδαση αυτή»!

Ο Γουίλμπουρ Ρος είναι δισεκατομμυριούχος επενδυτής, χωρίς καμία προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου