Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Νέα Υόρκη: Ανυπολόγιστες οι ζημιές λόγω πυρκαγιάς στο ναό της ΜεταμόρφωσηςΑνυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Μαϊου 2017, στον ιστορικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα.

Η πυρκαγιά, όπως επεσήμανε στον «Εθνικό Κήρυκα» ένας από τους πυροσβέστες τέθηκε σε χρόνο ρεκόρ υπό έλεγχο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η Πυροσβεστική στο twitter της το οποίο ανέβασε στις 2.35 μ.μ. ανέφερε ότι η πυρκαγιά ήταν τύπου «all hands fire» και ότι ένας πολίτης και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρώς.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι πρόκειται περί αναπνευστικών προβλημάτων, λόγω του πυκνού καπνού.
Αν και οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζονται εν τούτοις πληροφορίες φέρουν την πυρκαγιά να ξεκίνησε από το ιερό.

Βλέποντας κανείς τις τρεις πλευρές του ναού νομίζει ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένης έκτασης. Στην πράξη όμως οι ζημιές είναι τεράστιες και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις πυρκαγιές που έχουν υποστεί οι ναοί του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ τον Αύγουστο του 2013 και του Αγίου Νικολάου στο Ουέστ Μπάμπιλον τον Ιούλιο του 2015.
Ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο οποίος είναι πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής και είχε επισκεφθεί και τους τρεις ναούς επισήμανε ότι οι ζημιές της Κορώνας είναι μεγαλύτερες από του Αγίου Νικολάου στο Ουέστ Μπάμπιλον και ότι είναι ίδιες περίπου με τις ζημιές που υπέστη ο ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.

Να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2016 υπέστη ζημιές από πυρκαγιά και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, αλλά οι ζημιές, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι περιορισμένης έκτασης.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου