Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μόντρεαλ μετά τις σφοδρές πλημμύρες


Σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ, στην ανατολική πλευρά του Καναδά, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν 1.900 σπίτια σε 126 πόλεις σύμφωνα με τις αρχές.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η καναδική πόλη του Μόντρεαλ λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και το λιώσιμο του χιονιού. Το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, θα παραμείνει σε ισχύ για 48 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.
Σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ, στην ανατολική πλευρά του Καναδά, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν 1.900 σπίτια σε 126 πόλεις σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 1.200 στρατιώτες έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές. «Τα στρατεύματά μας είχαν γρήγορη απόκριση, έχουν ήδη καταφέρει να παράσχουν σημαντική υποστήριξη στους καναδούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Αρχίτ Σαχάν.
Η πόλη Ριγκάουντ, δυτικά του Μόντρεαλ, επλήγη και αυτή από τις πλημμύρες και κηρύχθηκε νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή υποχρεωτικών εκκενώσεων στις ζώνες των περιοχών που πλημμύρισαν. «Οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, τους βάζουμε σε βάρκες και φωνάζουν σαν μωρά.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου