Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Γερμανία: Συνελήφθη κι άλλος στρατιωτικός που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεσηΗ γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες Τρίτη έναν δεύτερο στρατιώτη που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο σχέδιο ενός αξιωματικού και ενός φοιτητή να προσποιηθούν τους μετανάστες και να εξαπολύσουν επίθεση, πιθανόν εναντίον πολιτικών, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι οι τρεις ύποπτοι ήθελαν να κατηγορήσουν αιτούντες άσυλο για τις επιθέσεις που σχεδίαζαν, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας και έχει ξεκινήσει νέα συζήτηση για τα ακροδεξιά στοιχεία στον γερμανικό στρατό.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το όνομα του υπόπτου είναι Μαξιμίλιαν Τ και είναι 27χρονος Γερμανός.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος ότι σχεδίαζε μια σοβαρή βίαιη ενέργεια εναντίον του κράτους βάσει των ακροδεξιών απόψεών του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας φέρονται να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των πιθανών στόχων των επιθέσεων που προετοίμαζαν οι ύποπτοι, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τις ενέργειές τους να φανούν έργο ισλαμιστών, τονίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο πρώτος στρατιώτης και ο φοιτητής έχουν ταυτοποιηθεί ως ο Φράνκο Α. και Ματίας Φ. αντίστοιχα και συνελήφθησαν στις 26 Απριλίου.

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου