Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Μπαχρέιν: Διαγωνισμός με «έπαθλο» μια Αιθίοπα οικιακή βοηθό!

Σάλο προκάλεσε η διαφήμιση εταιρείας ενοικίασης οικιακών βοηθών στο Μπαχρέιν η οποία ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία για ένα διαγωνισμό με «έπαθλο» μια οικιακή βοηθό!


«Ακολούθησέ μας, διαμοίρασε τη διαφήμιση, ή κάνε ένα σχόλιο και κέρδισε μια Αιθίοπα υπηρέτρια!» ανέγραφε η σοκαριστική διαφήμιση της εταιρείας (Al Hazeem Manpower).Η άδεια της Al Hazeem Manpower τελικά ανακλήθηκε από τις αρχές του Μπαχρέιν, και ο λογαριασμός της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε, ωστόσο, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι η διαφήμιση απλώς κατέδειξε το πρόβλημα. Στις περισσότερες Αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου οι μετανάστες αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα/ σκλάβοι χωρίς δικαιώματα, με πολλούς εξ αυτών να εργάζονται 19 ώρες ημερησίως με ελάχιστα χρήματα και χωρίς ασφάλιση.
Μόνο στο Μπαχρέιν εκτιμάται ότι εργάζονται 460.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τη νοτιοανατολική Ασία αλλά και από την Υποσαχάρια Αφρική. Mια ακτιβίστρια τόνισε στο France 24 ότι η απόφαση των αρχών του Μπαχρέιν είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα.Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου