Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η Βενετία κρατά… επίπεδο απαγορεύοντας το φαστ φουντΟταν έχεις να διαχειριστείς την εικόνα της ιστορικής πόλης, πρέπει να κάνεις το ο,τιδήποτε για να τη διατηρείς, πόσο μάλλον αν πρόκειται μια πόλη που προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους ακριβώς για αυτήν την εικόνα της.

Η Βενετία, είναι μία από αυτές τις πόλεις που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό μας, αποφάσισε να πάρει κάποια μέτρα για την ιστορία και την ατμόσφαιρά της. Και τα έβαλε με τα εστιατόρια πρόχειρου φαγητού, γράφει ο Guardian.

Με απόφαση των αρχών έβαλε τέλος στις άδειες για νέα εστιατόρια φαστ-φουντ και στα νέα κεμπαμπτζίδικα, ενώ θα βάλει περιορισμούς σε καταστήματα που πουλάνε την (ιταλική κατά τα άλλα) πίτσα με το μέτρο.

Εξαιρούνται πάντως τα σικ καταστήματα παγωτού – άλλη μια κλασική ιταλική γευστική παράδοση, η οποία φαίνεται να έχει την υποστήριξη του δημάρχου της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Αφορμή είναι μια προσπάθεια της πόλης να διατηρήσει «την αξιοπρέπεια και τις παραδόσεις». Oπως το εξηγεί η επικεφαλής τουρισμού στην πόλη, Πάολα Μαρ, «θέλουμε να βάλουμε φρένο σε δραστηριότητες που δεν είναι συμβατές με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας».

«Το πρόβλημα με μια τουριστική πόλη σαν τη δική μας είναι ο κίνδυνος να χάσει την ταυτότητά της», προσθέτει.

Πηγή: PROTAGON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου