Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Βραζιλία: Καταδίκη 8 ατόμων που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στους ΟλυμπιακούςΟμοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη με ποινές φυλάκισης από 6 έως 15 χρόνων οκτώ Βραζιλιάνους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι οκτώ άνδρες συνελήφθησαν τον Ιούλιο, δύο εβδομάδες πριν εγκαινιαστούν οι Ολυμπιακοί, εγείροντας φόβους επίθεσης στο διεθνές αθλητικό γεγονός. Οι αρχές είπαν ότι ήταν μία χαλαρά οργανωμένη συμμορία ερασιτεχνών, μετά βίας συνδεδεμένοι μέσω των κοινωνικών μέσων.

Ο αρχηγός της ομάδας, Λεονίντ ελ Κάδρε ντε Μιέλο, 33 ετών, καταδικάστηκε για στρατολόγηση με σκοπό τη διεξαγωγή τρομοκρατικών πράξεων σε 15 χρόνια και 10 μήνες φυλακή. Οι άλλοι επτά καταδικάστηκαν για εγκληματική συνέργεια και για την προώθηση τρομοκρατικής οργάνωσης, καθένας με ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 5 μηνών.

Αξιωματούχοι της βραζιλιανής κυβέρνησης είπαν ότι τα μέλη της συμμορίας δεν είχε γνωριστεί μεταξύ τους, είχαν έλλειψη χρημάτων και δεν είχαν πραγματική άμεση επαφή με το Ισλαμικό Κράτος, παρότι είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν όπλα.

Οι αποδείξεις στη δίκη περιελάμβαναν φωτογραφίες των μελών της ομάδας που πόζαραν με τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και μια σελίδα καταγραφής διαδικτυακής συζήτησης (chat) περί της κατασκευής βόμβας χρησιμοποιώντας άνθρακα, λίπασμα και θειάφι.
Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου