Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

7.000 σώματα θαμμένα σε αμερικανικό πανεπιστήμιοΜε θρίλερ από βιβλίο του Στίβεν Κινγκ μοιάζει η υπόθεση που καλείται να χειριστεί η αμερικανική πολιτεία στο Μισισιπή. Χιλιάδες θαμμένα σώματα βρέθηκαν στο κάμπους του πανεπιστημίου της περιοχής, προκαλώντας μία μεγάλη έρευνα, αλλά και έναν τεράστιο... οικονομικό προβληματισμό, καθώς το κόστος εκταφής και μεταφοράς τους σε νεκροταφείο, αγγίζει τα 21 εκατ. δολάρια!

Η είδηση ότι στο κάμπους του University of Mississippi είναι θαμμένα σχεδόν 7.000 σώματα, προκάλεσε σοκ τόσο στην τοπική κοινότητα, όσο και στην πανεπιστημιακή κοινωνία. Όπως αποκαλύφθηκε, τους προηγούμενους αιώνες το σημείο χρησίμευε για την ταφή των ανθρώπων που απεβίωναν και δη από το Άσυλο Παραφρόνων που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο. Η λειτουργία του ασύλου ξεκίνησε το 1855 και ολοκληρώθηκε το 1935. Στο διάστημα αυτό, χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν και πολλοί άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.Το ξεχασμένο νεκροταφείο που βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, αφορά ακριβώς αυτούς τους λησμονημένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Το πρώτο σώμα ανακαλύφθηκε το 2013 και άλλα 1.000 βγήκαν στην επιφάνεια το 2014. Συνολικά 7.000 ασθενείς του Ασύλου Παραφρόνων είναι θαμμένοι εκεί.

Μετά το αρχικό σοκ, ένα δεύτερο ακολούθησε, όταν υπολογίστηκε το κόστος μεταφοράς των σωμάτων. Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, η μεταφορά κάθε σώματος κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Προκειμένου να καλυφθούν τα 21 εκατ. δολάρια του κόστους ανασκαφής, μεταφοράς και επανεταφής, σκέφτηκαν να δωρίσουν ορισμένα απο τα ευρήματα σε εργαστήρια, καθώς και να δημιουργήσουν έναν χώρο για τους σπουδαστές τους, ώστε να μειωθεί η ζημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου