Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Αυστραλία: 5ο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Γκούντγουντ
Με $10,000 από την Κυβέρνηση Γουέδερηλ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την Ακαδημία Χορού της Κοινότητας ο Υπουργός Οικονομικών Νοτίου Αυστραλίας κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης για την αγορά νέων παραδοσιακών στολών. 
Την ανακοίνωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια του επίσημου μέρους του 5ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Γκούντγγουντ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου έξω από το Δημοτικό Κέντρο της περιοχής, πίσω από τον Κοινοτικό ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης. 
Εκατοντάδες εντωμεταξύ ήταν οι ομογενείς και φιλέλληνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ το ποίο για ακόμη μια φορά γέμισε με ελληνικά χρώματα, γεύσεις και ήχους το προάστιο του Γκούντγουντ αλλά και τις γύρω περιοχές. 
Στη λίστα των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, Υπουργός Οικονομικών, εκ μέρους του Πολιτειακού Πρωθυπουργού κ. Τζέη Γουέδερηλ , η κα Ζωή Μπέτησον, Υπουργός Πολυπολιτισμικότητας, ο κ. Τζων Ηοκινς, εκ μέρους του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης κ. Στήβεν Μάρσαλ η κα Τζινγκ Λη, Κοινοβουλευτική Γραμματέας Πολυπολιτισμικότητας, ο κ. Στάθης Γεωργανάς, Βουλευτής Περιφέρειας Χάηντμαρς, η καα Τζέην Στήνσον, Υποψήφια Βουλευτής Περιφέρειας Μπαντκοου εκ μέρους της Κα. Στέφ Κη, Βουλευτής Περιφέρειας Άσφορντ και ο κ. Λόκλην Κλάην, Δήμαρχος του Άνλεϋ. 
Το επίσημο μέρος ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλειο Γκόνη. 
Καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και επισκέπτες ο κ. Γκόνης τόνισε πως η Κοινότητα είναι ταυτόσημη με την διατήρηση της κουλτούρας και παραδόσεων της πατρίδας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές του Φεστιβάλ για την πολύτιμη προσφορά τους. 
«Τα Φεστιβάλ μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας την κουλτούρα και πολιτισμό που έφεραν οι γονείς μας τη δεκαετία του 50 και του 60,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόνης. 
Στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κουτσαντώνης συνεχάρη την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα για τη διοργάνωση ενός τόσο ζωντανού πολιτισμικού Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βλέπει την Κοινότητα να συνεχίζει ασταμάτητη το έργο που ξεκίνησε πριν από 87 χρόνια. 
«Κρατάτε την ομογένεια και τις παραδόσεις της πατρίδας μας ζωντανές,» είπε χαρακτηριστικά. 
Εντυπωσιασμένος από τις χορευτικές επιδόσεις των μαθητών της Ακαδημίας Χορού, προέβη στην ανακοίνωση ότι η Κυβέρνηση Γουέδερηλ θα δώσει περαιτέρω χρηματική βοήθεια στην Ακαδημία για αγορά νέων στολών. Η Υπουργός Πολυπολιτισμικότητας και Υπουργός Εθελοντισμού κα Μπέτησον, στο μήνυμά της εστιάστηκε στην πολύτιμη προσφορά των εθελοντών ενώ τόνισε ότι η πολυπολιτισμικότητα δίνει ζωή [κάνοντας αναφορά και στο ελληνικό της όνομα] στην Πολιτεία. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Αυστραλίας κ.κ. Χρυσόστομος καθώς επίσης και η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος του Ι. Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης κα Γεωργία Βλάχου. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές επιδείξεις από την Ακαδημία Χορού της Κοινότητας αλλά και από το Σέρβικο χορευτικό συγκρότημα “Oπλένας”. 
Ταυτόχρονα η ορχήστρα Νότες κράτησε το κέφι στα ύψη με ζωντανή μουσική και ένα ρεπερτόριο αγαπημένων χορευτικών τραγουδιών. 
Να σημειώσουμε ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ του Γκουντγουντ πραγματοποιείτε στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Κων/νου & Ελένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου