Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε μαύρο 15χρονο που έφευγε από πάρτι
Ο Roy Oliver, αστυνομικός της πόλης Balch Springs του Τέξας, πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαύρο Jordan Edwards ο οποίος έφευγε με το όχημα του από ένα πάρτι, το προηγούμενο Σάββατο. Ο αστυνομικός παραδόθηκε στις αρχές, χθες Παρασκευή, αφού εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης και έχει τεθεί εκτός Σώματος.

Ο 37χρονος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 300.000 δολαρίων και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή ισοβίων, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για φόνο εκ προ μελέτης, από το δικαστήριο. Ο δικηγόρος του δεν προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Oliver εκλήθη μαζί με ένα συνάδελφό του για ένα περιστατικό διατάραξης κοινής ησυχίας στη διάρκεια ενός πάρτι το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ, όπως γράφει η Dallas Morning News. Όπως δήλωσε ο ίδιος, όταν έφτασαν στο σημείο άκουσαν "κάτι σαν πυροβολισμούς".

Ο Jordan Edwards και τέσσερις άλλοι νεαροί, μεταξύ αυτών και δύο αδελφοί του 15χρονου, μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο για να φύγουν από το σημείο, την ώρα που ο αστυνομικός αναφέρει ότι άκουσε τους "κρότους".

Ο Oliver τότε πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου τους, μετά από εντολή του που παράκουσαν να σταματήσουν για έλεγχο.

Αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν δηλώσει ότι ο Oliver πυροβόλησε "επειδή το όχημα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς το μέρος του", όπως επεσήμανε η τοπική εφημερίδα. Τελικά άλλαξαν την εκδοχή τους όταν είδαν τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στη στολή του αστυνομικού, σύμφωνα με τις οποίες το αυτοκίνητο απομακρυνόταν όταν ο Oliver άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 15χρονου, εκείνος και η παρέα του έφευγαν από το πάρτι καθώς αισθάνθηκαν πως δεν θα ήταν ασφαλείς εκεί. Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο σπίτι βρίσκονταν μεθυσμένοι νεαροί που διαπληκτίζονταν, όταν κάποιος εξ αυτών άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Η υπόθεση εξετάζεται από το τμήμα ανθρωποκτονιών του Balch Springs του Τέξας.
Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου