Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Λειψία: Συνελήφθη πρόσφυγας που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση


Η αστυνομία συνέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε ένα κατάλυμα για αιτούντες άσυλο στο Borsdorf κοντά στo Leipzig, έναν ύποπτο.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών (Landeskriminalamt – LKA), προηγουμένως υπήρξαν αναφορές για ενδείξεις πιθανής προγραμματισμένης εγκληματικής ενέργειας.Λεπτομέρειες για την ηλικία του συλληφθέντα καθώς και στοιχεία για τα πιθανά σχέδια επίθεσης δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με την “Leipziger Volkszeitung” την Κυριακή, πρόκειται για έναν 25χρονο Μαροκινό, ο οποίος σχεδίαζε το Σάββατο τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι πρόκειται πράγματι για έναν Βορειοαφρικανό, ο οποίος σχεδίαζε μια σοβαρή εγκληματική ενέργεια.


Σύμφωνα με αναφορά της “TAG24”, ο άνδρας συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις 3:00 το πρωί, ενώ η όλη επιχείρηση φέρεται να διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. H LKA είχε δεχθεί την Παρασκευή το βράδυ αναφορές για προγραμματισμένη επίθεση και έδρασε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου