Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Αμερική: Βρήκαν νεκρή νυχτερίδα σε... συσκευασμένη σαλάταH νεκρή νυχτερίδα φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τη διάφανη συσκευασία και είναι πραγματικά απορίας άξιο πως είναι δυνατόν το πακέτο να πέρασε από τόσα χέρια και να έφτασε στο ράφι χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι. Ούτε καν οι αγοραστές οι οποίοι, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού που μετέδωσε το θέμα, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έφαγαν λίγη από τη σαλάτα πριν ανακαλύψουν το νεκρό ζώο!

Οι αμερικανικές αρχές, πλέον, εξετάζουν τα λείψανα του ζώου για να καθορίσουν αν ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Η εταιρεία Fresh Express που διανέμει τις συσκευασμένες σαλάτες Organic Marketside Spring Mix στα σουπερμάρκετ Walmart, στις νότιες ΗΠΑ, τις ανακάλεσε «για προληπτικούς λόγους» το Σάββατο. Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα «πρόβλημα με ένα ζώο που φέρεται ότι βρέθηκε» στη συσκευασία των λαχανικών, χωρίς να διευκρινίζει τι ζώο ήταν αυτό.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις υγειονομικές αρχές της Φλόριντας και με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στην έρευνά τους για "μια νεκρή νυχτερίδα" που βρέθηκε στη συσκευασία μιας σαλάτας σε ένα κατάστημα της Φλόριντας.

Το λείψανο της νυχτερίδας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Λόγω της αποσύνθεσης, τα CDC δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τελείως το ενδεχόμενο να ήταν φορέας του ιού της λύσσας. Πάντως ο εκπρόσωπος των CDC Τόμας Σκίνερ τόνισε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από ένα νεκρό ζώο είναι απειροελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου