Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Στη Βενεζουέλα πληρώνουν φόρο 20 ευρώ για να ....αναπνέουν !

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πλέον, υπάρχει και φόρος../ αναπνοής! Από εδώ και πέρα οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου...
"Maiquetia" στο Καράκας, πρέπει να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (12 στερλίνες, 20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο BBC και φυσικά έχει κάνει αίσθηση για την... πρωτοτυπία της σκέψης του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο φόρος αυτός έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Το δημοσίευμα του BBC επισημαίνει πως αρκετοί πολίτες της Βενεζουέλας ανησυχούν ότι ο φόρος μπορεί να καταλήξει να γίνει άλλη μια πηγή διαφθοράς. Άλλοι το βλέπουν ως μια ένδειξη για το πόση έλλειψη ρευστού έχει το αεροδρόμιο. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τον αριθμό των πτήσεων στη χώρα λόγω της χρηματοπιστωτικής διαφωνίας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου