Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Die Welt: 70% πάνω ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, γράφει ότι «οι Βαλεαρίδες είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα».

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο» και επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί.

Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70% ενώ σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο.

Μεγάλη χαμένη φέτος θα είναι, σύμφωνα με την GfK, η Τουρκία, που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά από τη Μαγιόρκα. Λόγω της πολιτικής κατάστασης, της αντιπαράθεσης με διάφορες χώρες - μέλη της Ε.Ε., αλλά και τη σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο τουρισμός στην Τουρκία έχει πάρει την κατιούσα.

«Σε γενικές γραμμές πάντως οι Γερμανοί προτιμούν φέτος πακέτα διακοπών και αποφεύγουν, λόγω των τελευταίων επιθέσεων, ταξίδια σε μεγάλες πόλεις», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου