Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση έξω από το κοινοβούλιο - 12 τραυματίεςΕπίθεση με μαχαίρι εις βάρους αστυνομικού σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο με τον δράστη να πυροβολείται από αστυνομικό. Η επίθεση εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο ενός «διπλού περιστατικού» με ισάριθμα οχήματα να τραυματίζουν τουλάχιστον 12 άτομα, έξω από το κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Οι αρχές δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι «αποδείξεως του εναντίου».

Ο οδηγός του πρώτου οχήματος επιτέθηκε σε αστυνομικό με μαχαίρι, έξω από το κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τον, πριν τραυματιστεί, με τη σειρά του, από τα πυρά άλλου αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο. Λίγα μέτρα πιο κάτω, δεύτερο όχημα χτύπησε περαστικούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, τραυματίζοντας περαστικούς. Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες από την μητροπολιτική αστυνομία για το κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά. Κλειστό το κοινοβούλιο και η γέφυρα.

Η λειτουργία του κοινοβουλίου έχει ανασταλεί προσωρινά, ενώ επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο. Η Βουλή θα παραμείνει αποκλεισμένη έως ώτου ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί και τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία. Κλειστή παραμένει και η γέφυρα.

Ο σταθμός του μετρό έκλεισε μετά από οδηγία των αστυνομικών αρχών, ενώ ασθενοφόρο ελικόπτερο έχει προσγειωθεί στην περιοχή. Ιατροί και νοσοκόμοι παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την ζώνη των επιθέσεων και οι νοσοκομειακές αρχές κάνουν έκκληση να μην γίνονται κλήσεις για ασθενοφόρα, παρά στις περιπτώσεις όπου είναι «απόλυτη ανάγκη».

Σημειώνεται πως σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διπλή βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες.

SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου