Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

The Sun: Είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα;

Με επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα ως ασφαλή ταξιδιωτικού προορισμού αναφέρεται η Βρετανική «The Sun» η οποία διερωτάται: «Η Ελλάδα είναι δημοφιλής  προορισμός για πολλούς Βρετανούς τουρίστες, αλλά είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς εκεί;”

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται κυρίως στην Αθήνα, τη Λέσβο και την Κω, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τις πιο επικίνδυνες για ταξίδια περιοχές.
Η ταμπλόιντ εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου αν και σημειώνει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Υπογραμμίζει δε ότι από την έναρξη της οικονομικής και πολιτικής κρίσης η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή και πολύ συχνά γίνονται βίαιες πορείες  κυρίως στο Σύνταγμα και την Ομόνοια. Κι επισημαίνει τις συστάσεις του Foreign Office που καλεί τους Βρετανούς «να αποφεύγουν όλες τις πορείες και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας».
Παράλληλα αναφέρεται στην αύξηση των προσφυγικών ροών κυρίως στα ελληνικά νησιά αλλά αναφέρει  πως η Ελλάδα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου