Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Παραστάσεις Καραγκιόζη στην αίθουσα KURSAAL Cannstatt

Ο Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης σε συνεργασία με το θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου παρουσιάζει τον Καραγκιόζη στην Οδύσσεια του Κάσπερ, τον Αυλητή του Χαμελίν και τον Καραγκιόζη Μετανάστη, τρεις παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και με ζωντανή μουσική.


Σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα KURSAAL Cannstatt, Königsplatz 1, 70372 Stuttgart. 
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 9 € • Παιδικό: 6 €
Προπώληση εισιτηρίων
0160 92376700 (Καθημερινά 17:00-20:00) και με e-mail στο info@thraki.de

Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου

Το Ελληνικό θέατρο σκιών έχει μεσογειακή καταγωγή κι ο πυρήνας του είναι τραγικά Διονυσιακός. Σε κάθε έργο ο Καραγκιόζης καλείται να βρει τρόπους να σπάσει παγερές συμβάσεις, μηχανισμούς, συμφέροντα, ασφυκτικές κυριαρχικές συνήθειες, που εμποδίζουν την ζωή να πάρει πάνω. Σαν τον πρόγονό του τον Αίσωπο βασίζεται στην δύναμη του μυαλού και της φαντασίας κι όχι στην μυϊκή και μονότονη, των μπράτσων του Ηρακλή. Κρατάει επίσης την αρετή να στοχάζεται διασκεδάζοντας τον κόσμο, κι όχι με τραχείς δογματικές παραινέσεις.

Ειδικά το ‘’θέατρο της σκιάς’’ του Γιάννη Βουλτσίδη, έχει ανανεώσει — πατώντας γερά στα προηγούμενα — όλη την δραματολογία του Θεάτρου Σκιών και μαζί με την εκφραστική παλέτα των φιγούρων της Γεωργίας Γιαννοπούλου και την ζωντανή μουσική καταφέρνουν να συναρπάζουν όχι μόνο μικρούς και μεγάλους αλλά κι αυτούς που δεν γνωρίζουν την γλώσσα. Διότι τα λοιπά εκφραστικά σήματα είναι τόσο σπουδαία που αναπληρώνουν το κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου