Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Πτήσεις της Egyptair από Κάιρο προς Θεσσαλονίκη;

Η συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη πτήση της Egyptair με την Ελλάδα ήταν μία καλή αφορμή για να παρουσιάσει ο αιγυπτιακός κρατικός αερομεταφορέας τα σχέδια του για την ελληνική αγορά αλλά και την δυναμική επέκταση του ομίλου τα επόμενα χρόνια.
AdTech Ad

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης,  στο ιστορικό κτήριο της πρεσβείας της Αιγύπτου ο Διευθυντής της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο κ. Salah Tawfik ανέφερε ότι στις προθέσεις τους είναι η ένταξη της τακτικής πτήσης Κάιρο - Θεσσαλονίκη - Κάιρο από το καλοκαίρι του 2017. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αυξημένες καθώς αρχική σκέψη ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιο από το καλοκαίρι του 2016 όμως οι συνθήκες στην Ελλάδα έκαναν την διοίκηση της  Egyptair να αναβάλει την επέκταση αυτή.
Πάραλληλα σκέψεις γίνονται για το επόμενο καλοκαίρι και για πτήση charter Κάιρο - Μύκονος μετά από το επιτυχημένο λανσάρισμα της πτήσης Κάιρο - Σαντορίνη όπου η Egyptair μετέφερε κυρίως Κινέζους τουρίστες. Οι παραπάνω πτήσεις θα προστεθούν στις δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας - Καϊρου και της πτήσεις Αθήνας - Αλεξάνδρειας που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Tawfik την περίοδο 2015/16 η Egyptair μετέφερε από και προς την Ελλάδα πάνω από 97 χιλιάδες επιβάτες με την συμβολή της στην ελληνική οικονομία να υπολογίζεται στα 3,7 εκατ. ευρώ.
Με στόχο να φθάσει τα 200 αεροσκάφη μέχρι το 2025, από τα 80 που διαθέτει σήμερα, η  Egyptair φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην αγορά της Αφρικής (όπου είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας με παρουσία σε όλους τους βασικούς προορισμούς) όσο και της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με τον κ. Tawfik στα πλεονεκτήματα της Egyptair είναι ότι προσφέρει από τους χαμηλότερους ναύλους σε σχέση με τις ανταγωνιστικές της εταιρείες, ότι είναι μέλος της Star Alliance και μια από τις ελάχιστες στον πλανήτη που προσφέρουν την δυνατότητα μεταφοράς δύο αποσκευών (συνολικού βάρους 46κιλών) δωρεάν. Τέλος είναι μια από τις πρώτες η οποία προσφέρει στους επιβάτες της την δυνατότητα να τυπώσουν το barcode της βαλίτσας από το σπίτι τους ώστε να μειώσουν περαιτέρω την διαδικασία στο check in του αεροδρομίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου