Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Αυστραλία: Ορχηστρική Συναυλία Οδύσσεια -Μίμης Πλέσσας

H αυλαία του φετινού Οδύσσεια θα κλείσει με μια μουσική παραγωγή έχοντας θέμα το έργο ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες του ελληνικού μουσικού στερεώματος.

Η Ορχηστρική Συναυλία του Φεστιβάλ Οδύσσεια 2016 είναι αφιερωμένη στη αριστουργηματική μουσική του Μίμη Πλέσσα, γνωστός και ως  “Gershwin της Ελλάδας”.


Πρόκειται για έναν πολυβραβευμένο μουσικοσυνθέτη ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς της εποχής μας.

Με τις συνθέσεις του, γνώρισαν τη φήμη και έφτασαν στην κορυφή τραγουδιστές όπως η Νανά Μούσχουρη, η Τζένη Βάνου, η Μαρινέλλα, η Ρένα Κουμιώτη, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πουλόπουλος και ο Στράτος Διονυσίου.

Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για πάνω από 200 κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, ραδιόφωνο ενώ έχει συνθέσει και οπερέτες.

Το άλμπουμ του «Ο δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969, αποτελεί το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η συναυλία αφιερωμένη στο Μίμη Πλέσσα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Δημαρχείο του Γουντβηλ, 74 Woodville Road, Woodville.

Θα πλαισιωθεί με τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι Πόλυ Αραμπατζή, Τσαμπίκα ντε Τζωρτζ και Δημήτρης Μουτζούρης και από μια δωδεκαμελή ορχήστρα που θα διευθύνει ο μουσικός Γιάννης Κουρμπέλης.

Ένα μουσικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Τιμή εισιτηρίου $30.

Για πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων καλέστε το 8231 4307.
Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Δημήτρης Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου