Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες στην Ιερουσαλήμ

«Αρκετοί» είναι οι τραυματίες από ένοπλη επίθεση σήμερα στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει η ισραηλινή κρατική ραδιοφωνία.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται νοσοκομειακές αρχές, οι τραυματίες είναι τέσσερις.

Σε μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης χωρίς να αναφέρεται σε αριθμό τραυματιών, απέδωσε το ένοπλο επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια.
Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Ναφταλί Μπένετ τάχθηκε υπέρ της αμνήστευσης ενός Γαλλο-ισραηλινού στρατιώτη, ο οποίος κατηγορείται ότι εκτέλεσε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που πριν είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρόνα, στα Κατεχόμενα.
Η υπόθεση του στρατιώτη Ελόρ Αζαριά, που παραπέμπεται σε στρατοδικείο γιατί τον περασμένο Μάρτιο πυροβόλησε στο κεφάλι τον Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ, ενώ εκείνος κείτονταν τραυματισμένος στο έδαφος και μην αποτελώντας πλέον εμφανή κίνδυνο, έχει διχάσει την κοινή γνώμη στο Ισραήλ, μεταξύ εκείνων που τον υπερασπίζονται κι εκείνων που ζητούν να λογοδοτήσει.
Κατά τον Μπένετ, «οι στρατιώτες μας βρίσκονται ενώπιον ενός κύματος τρομοκρατίας από Παλαιστινίους δολοφόνους και μας υπερασπίζονται. Θα πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως στεκόμαστε στο πλευρό τους και πως εάν παραβιάζουν με κατάφωρο τρόπο τις διαταγές, αυτό θα πρέπει να το χειριζόμαστε με διαφορετικό τρόπο».
Οι δηλώσεις του Μπένετ αμέσως προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο βουλευτής της κεντρώας αντιπολίτευσης και έφεδρος στρατηγός Ελάζαρ Στερν δήλωσε πως «είναι θλιβερό που ο υπουργός Παιδείας πλήττει με τόσο επιβλαβή τρόπο τη στρατιωτική δικαιοσύνη και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου (στρατηγό Γκάντι Άιζενκοτ). Ένας υπουργός θα πρέπει να δείχνει αυτοσυγκράτηση κι όχι να κάνει δηλώσεις προκειμένου να κερδίσει μερικές μονάδες στις δημοσκοπήσεις».
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου