Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Πώς χάκερ πλαστογράφησε τα δακτυλικά αποτυπώματα υπουργού

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες όσων ασχολούνται με ζητήματα ασφαλείας μόλις έγινε πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, χάκερ κατάφερε να πλαστογραφήσει τα δακτυλικά
αποτυπώματα της Γερμανίδας υπουργού Αμύνης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιαν Κράισλερ, κατάφερε να μεταφέρει τα αποτυπώματα της υπουργού στην οθόνη, χάρη σε υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες της.

Ο Κράισλερ αποκάλυψε τη μέθοδό του κατά την ετήσια συνάντηση χάκερ στη Γερμανία «Chaos Communication Congress», εξηγώντας ότι χρησιμοποίησε ένα συγκεκριμένο software και αρκετές κοντινές φωτογραφίες της υπουργού, εκ των οποίων και αρκετές επίσημες από το υπουργείο της. 

«Έπειτα από αυτή την ομιλία, υποθέτουμε ότι οι πολιτικοί θα φορούν γάντια όταν θα μιλούν δημοσίως», είπε χαριτολογώντας ο χάκερ, ο οποίος διευκρίνισε πως η χρήση των πλαστογραφημένων δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορούσε να «αξιοποιηθεί» μόνο για «ξεκλειδώσουν» κινητά τηλέφωνα που έχουν λειτουργία αναγνώρισης αποτυπωμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2013 χάκερ είχε υποστηρίξει ότι ο κωδικός είναι πιο ασφαλής από τα αποτυπώματα, συμπληρώνοντας: «Ο κωδικός βρίσκεται στο μυαλό μου και αν είμαι προσεκτικός όταν τον πληκτρολογώ είμαι ο μόνος που τον γνωρίζω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου