Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Μαχαίρωσαν τρεις αστυνομικούς στις Βρυξέλλες

Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ερευνούν την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, κατά την οποία τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες.

Νωρίτερα η Εισαγγελία των Βρυξελλών είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες από έναν άνδρα, που τραυματίστηκε από σφαίρα προτού συλληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε αυτό το στάδιο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου, ανέφεραν τα βελγικά ΜΜΕ.
Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιακή χώρα και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, Τζένιφερ Βαντερπούτεν, καθιστώντας σαφές πως «δεν κινδυνεύει η ζωή τους».
«Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να μας κατευθύνει προς μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία δεν ήταν σε θέση ακόμη να διευκρινίσει υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε η επίθεση.
Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει.
«Τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι», δήλωσε η Βαντερπούτεν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου