Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Η Γαλλία τίμησε τα 86 θύματα του μακελειού της Νίκαιας σε μια συγκινητική τελετή

Τα ονόματα των 86 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στις 14 Ιουλίου στην πόλη της Νίκαιας, διαβάστηκαν χθες στη μνήμη τους, ενώ ένα λευκό τριαντάφυλλο αφέθηκε στο μνημείο για τη θυσία τους, σε ειδική τελετή που έγινε, για τη συμπλήρωση τριών μηνών, από την επίθεση.

«Η απειλή είναι μεγάλη, ο πόλεμος θα είναι μακρύς», τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ αποτίοντας φόρο τιμής στα  θύματα της τρομακτικής επίθεσης του ISIS  στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου ανήμερα της εθνικής επετείου της Γαλλίας.    
Για λόγους ασφάλειας η τελετή δεν έγινε στην παραθαλάσσια λεωφόρο του μακελειού, μέρος της οποίας έχει μετατραπεί σε μνημειακό χώρο από τα λουλούδια και τις αφιερώσεις, αλλά στον συμβολικό για τη Νίκαια Λόφο του Κάστρου, με πανοραμική θέα στην πόλη.
Η τελετή ξεκίνησε με τη μαρτυρία νεαρής που έχασε τους οικείους της και την ανάγνωση των ονομάτων των 86 νεκρών, αλλά και μουσική πριν πάρει τον λόγο ο Φρανσουά Ολάντ.
Όπως υπογράμμισε, «η σημερινή τελετή είναι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπόνια σύσσωμου του γαλλικού έθνους στα θύματα του τρομοκράτη, που με την προμελετημένη πράξη του είχε ένα και μοναδικό σκοπό: να σπείρει τον θάνατο. Στις 14 Ιουλίου κτυπήθηκε η ενότητα του έθνους, η φιλοξενία, η γλυκύτητα της ζωής. 
Η διαβολική όμως αυτή προσπάθεια θα αποτύχει», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, για να προσθέσει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Η απειλή είναι μεγάλη, ο πόλεμος θα είναι μακρύς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου