Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Νέα Ζηλανδία: Μπόμπιρας 3 ετών έγινε ο νεότερος εκατομμυριούχος

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως, ο νεότερος εκατομμυριούχος στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας είναι μόλις 3 ετών!
Βέβαια, αυτό, σε δολάρια Νέας Ζηλανδίας, γιατί σε αμερικανικά, το ποσό ανέρχεται σε λίγο πάνω από 560.000. Καμία σημασία, δεν έχει, καθώς το μικρό παιδί έλαβε ένα ανέλπιστο δώρο από την κυβέρνηση της χώρας του, μόλις επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο διαγωνισμός, λέγεται Bonus Bonds. Είναι ένα τραστ, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, επενδύει μόνο σε ασφαλή άσετ και όχι σε δομημένα ομόλογα και έχει στόχο να ωθήσει τους Νεοζηλανδούς να κάνουν οικονομία. Με πολύ απλά λόγια, ο κόσμος αγοράζει ομόλογα και γίνονται κληρώσεις για τους μεγάλους νικητές. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει επενδύσει σε αυτό το πρόγραμμα και κάθε μήνα μοιράζονται 7,9 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας, σε «πακέτα» που δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Η γονείς του μικρού, έφτιαξαν το λογαριασμό του παιδιού τους στο Bonus Bonds, όταν γεννήθηκε, με 250 δολάρια μέσα. Μόλις λοιπόν η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της, ο πατέρας έλαβε ένα τηλεφώνημα που τον ενημέρωναν ότι ο 3χρονος γιος του, ήταν ο νεότερος κερδισμένος του Bonus Bonds.
Σημειωτέον, ο γηραιότερος είναι μία κυρία, μόλις 92 ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου