Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανίδα πολιτικός: Nα έρθουν πρόσφυγες σε εμάς για να ανακουφιστεί η Ελλάδα

Μία ανατρεπτική πρόταση για την ανακούφιση της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού εξέφρασε η εντεταλμένη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξή της στην Die Welt.
«Μέλη οικογενειών των προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και τα οποία ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθουν γρήγορα σε μας. Αυτό θα βοηθούσε του ενδιαφερόμενους και θα ανακούφιζε τις υπερβολικά επιβαρυμένες ελληνικές αρχές», δήλωσε η Mπέρμπερ Κόφλερ.
«Ως πρώτο βήμα», πρέπει να ενισχυθεί η απορρόφηση προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα «για να επιταχυνθεί η επανένωση των οικογενειών τους». Αναφερόμενη δε στους 13.000 πρόσφυγες οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας λέει ότι «θα πρέπει και από αυτούς να δεχτούμε σύντομα ένα ποσοστό μαζί με άλλες χώρες της Ε.Ε «.
Η Κόφλερ χαρακτηρίζει τον αριθμό των Σύρων προσφύγων οι οποίοι στέλνονται από την Τουρκία στην Ε.Ε. χαμηλό. Δεδομένων των δύο εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και εκείνων οι οποίοι ζητούν άσυλο «έρχεται ένας απαράδεκτα μικρός αριθμός στην Ε.Ε. και θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στην Αγκυρα. Πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να κινητοποιηθούμε, έστω και αν πολλές χώρες μέλη δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες.»
Η σοσιαλδημοκράτις πολιτικός ασκεί επίσης κριτική στον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας από την Τουρκία. «H συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας δεν εφαρμόζεται όπως συμφωνήθηκε. Για τους μη Σύρους π.χ. δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για άσυλο στην Τουρκία και αυτό είναι απαράδεκτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου