Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σκάνδαλα εκατομμυρίων στο Υπουργείο Γεωργίας στην Κύπρο

Σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν συγκεκριμένο τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του για το 2015.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται το Τμήμα Αναδασμού
το οποίο φέρεται να προχώρησε σε υπερχρεώσεις με συγκεκριμένο κύκλωμα υπαλλήλων οι οποίοι εμπλέκονται. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για το χρονικό διάστημα από 1999 μέχρι το 2007.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε επιπρόσθετα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ερευνά επίσης την παραχώρηση του ELA στην πρώην Λαϊκή, καθώς και τη διαδικασία πώλησης των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα για αυτές τις υποθέσεις, ανέφερε ο κύριος Μιχαηλίδης, θα αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να διευκολύνουν το έργο του Γενικού Εισαγγελέα στην έρευνα για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Μιλτιάδη Νεοφύτου, είπε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία διερευνά την αναβάθμιση της πολεοδομικής ζώνης στην περιοχή των Χαλεπιανών.
Διαφθορά στα υψηλά στρώματα
Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατατάσσει τη διαφθορά στην Κύπρο στο 7 σε μια κλίμακα με υψηλότερο το 10, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό αφορά και τους κρατικούς αξιωματούχους.

http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου