Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Επιδεινώνονται οι προοπτικές του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο

Πτώση κατά 0,2 μονάδες αναμένεται να σημειώσει ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2016 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2016 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του GfK που δόθηκαν σήμερα (28/9) στην δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το GfK προβλέπει ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος θα πέσει στις 10 μονάδες τον Οκτώβριο του 2016, από 10,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2016.
Το ποσοστό αυτό είναι κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς υποχώρησαν και οι προσδοκίες για την οικονομία και το εισόδημα, όπως και η τάση για αγορές.
Όπως αναφέρει το GfK στην έκθεσή του "η σημερινή πτώση είναι ενδεικτική του ότι η ψυχολογία των καταναλωτών δεν είναι εντελώς απρόσβλητη από την επικρατούσα αύξηση της αβεβαιότητας".
Επισημαίνει ότι "αυτή η αβεβαιότητα κατά πρώτο και κύριο λόγο τροφοδοτείται από τη μεγαλύτερη ανασφάλεια για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, καθώς και από την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ".
Καταλήγοντας σημειώνει, ότι "οι συνέπειες αυτής (σ.σ. της υπερψήφισης του Brexit) είναι ακόμη απολύτως ασαφείς για την ευρωπαϊκή και πάνω απ' όλα τη γερμανική οικονομία".

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου