Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έλληνες επενδυτές στην Γουιάνα

Μια ομάδα Ελλήνων επενδυτών έδειξε ενδιαφέρον να λειτουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία στη Γουιάνα αλλά οι υψηλές τιμές των καυσίμων προκαλούν ανησυχία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Bharrat Jagdeo.

«Είχαμε μια πρόταση από μια ομάδα επενδυτών από την Ελλάδα και από άλλα μέρη. Πρόσφεραν στην κυβέρνηση  κάποια δικαιώματα πάνω στην νέα εταιρεία. Ξεκαθαρίσαμε ότι προτιθέμεθα να μειώσουμε τους φόρους στις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, έτσι θα μπορούσαν να έχουν μια φορολογική ελάφρυνση, αλλά η σημαντική ανησυχία θα πρέπει να είναι τα ακριβά καύσιμα. Πάνω από 1 δολάριο το λίτρο, όταν στην Νέα Υόρκη κοστίζει πολύ λιγότερο. Έτσι, μια αεροπορική εταιρεία που θα ανεφοδιάζεται εδώ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Εάν μπορούμε να κατεβάσουμε την τιμή , θα ήταν πολύ καλό να έχουμε μια εταιρεία που θα εδρεύει στη χώρα», δήλωσε ο Bharrat Jagdeo σε μια ανεπίσημη συνέντευξη τύπου στο  International Conference Centre.
Επίσης, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βενεζουέλα πρόσφατα, σκέφτηκε το ενδεχόμενο εισαγωγής καυσίμων. Εάν η GuyOil μπορεί να εισάγει καύσιμα, το κόστος θα περιοριζόταν σημαντικά. Και αν η ίδια δεν έβγαζε κέρδος από αυτό, θα υπήρχαν και πολλά άλλα οφέλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η εταιρεία θα έκανε ταξίδια στην Βόρειο Αμερική και στην Καραϊβική.
Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος είχε δηλώσει πως δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η χώρα του να ξαναμπεί στην αεροπορική βιομηχανία προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο της Caribbean Airlines.
Παρόλα αυτά, η ίδρυση μιας εταιρείας που θα εξυπηρετεί την διαδρομή Γουιάνα – Βόρεια Αμερική από τις αρχές θα πάρει κάποια χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί.
Η δομή και ι λειτουργίες της Πολιτικής Αεροπορίας της Γουιάνας ελέγχθηκαν από την Caribbean Aviation Safety and Security Oversight System (CASSOS) για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να δοθεί άδεια από τις αρχές των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να καμία εταιρεία να ταξιδεύει στα αεροδρόμιά της εάν δεν τηρεί κάποιες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου