Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Από την Πάτρα με υποτροφία στην Αμερική

Τις βαλίτσες της για την Αμερική ετοιμάζει η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, έχοντας πάρει υποτροφία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές στο τμήμα της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Για όσους δεν θυμούνται η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, είναι το κορίτσι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, τότε που σε ηλικία μόλις 10 ετών συμμετείχε στην τελετή λήξης, σβήνοντας την ιερή φλόγα.

Η ίδια σε ηλικία 22 ετών σήμερα και αφού αρίστευσε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ετοιμάζεται να παρακολουθήσει στην Αμερική ένα κύκλο σεμιναρίων με υποτροφία.
Τέλη Αυγούστου βρέθηκε στο 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες με επίτιμο καλεσμένο τον Καθηγητή James Watson, Νόμπελ Ιατρικής (1963), ως παρουσιάστρια της εκδήλωσης, μετά από πρόταση του Καθηγητή της και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ματσούκα.
Η 22χρονη, μάλιστα, διάβασε και ένα γράμμα που είχε στείλει το 1966 η Μελίνα Μερκούρη στον κ. Watson, με τον οποίο την συνέδεε μεγάλη φιλία. Να σημειωθεί ότι η υποτροφία που πήρε η Φωτεινή είναι από τον ίδιο τον Καθηγητή James Watson.
Αξίζει να υπογραμμίσει κανείς ότι οι δραστηριότητές της 22χρονης, δεν περιορίζονται στις σπουδές της αφού είναι εθελόντρια των Special Olympics και των Γιατρών του Κόσμου ενώ ποτέ δεν έπαψε να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά των χωριών SOS.


Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Από την Πάτρα με υποτροφία στην Αμερική (pics)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου