Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επιχειρηματική αποστολή στη Σουηδία υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη στις 3 Οκτωβρίου 2016.

Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται από το ΥΠΕΞ, με την στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας/Γραφείου ΟΕΥ Στοκχόλμης και την συνδρομή του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, και οι κλάδοι που θα εκπροσωπηθούν είναι αυτοί που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις θετικότερες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών στην Σουηδία, όπως:

τρόφιμα και ποτά
- καλλυντικά
- τουρισμός & ανάπτυξη ακινήτων/real estate
- τεχνολογίες αιχμής & καινοτομία

Κατά την επιχειρηματική αποστολή θα διενεργηθούν στοχευμένες Β2Β συναντήσεις ελληνικών και σουηδικών επιχειρήσεων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Στοκχόλμης.
Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρηματικές συναντήσεις των συμμετεχουσών εταιρειών θα αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.

Οι ελληνικές εξαγωγές κινούνται, γενικά, ανοδικά στη Σουηδία την τελευταία τριετία και η σουηδική αγορά παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για τα ελληνικά προϊόντα των προαναφερομένων κλάδων, με υψηλό καταναλωτικό επίπεδο και μεγάλη τουριστική κίνηση προς Ελλάδα.
Στη διαδικτυακή πύλη επιχειρηματικών πληροφοριών www.agora.mfa.gr υπάρχει αναρτημένος αναλυτικός πίνακας εμπορίου της Σουηδίας και των ελληνικών εξαγωγών σε αυτήν ανά κλάδο/προϊόν για το έτος 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου