Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Άγγελος Κατωπόδης: Ο Έλληνας επιχειρηματίας που διαπρέπει σε ΉΠΑ -Μπαχρέιν


Ο Άγγελος Κατωπόδης είναι αυτό που λέμε επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ξεκινώντας αρχικά απ’ το νησί της Ιθάκης πριν από μερικά χρόνια, απ’ όπου και κατάγεται, κατάφερε τελικά να εξαπλωθεί σε τρεις ηπείρους! 


Σήμερα, έχει καταστήματα σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Μπαχρέιν. Η γνωστή αλυσίδα burger στην Ελλάδα, Bluefield Burger, έχει ταξιδέψει τα δύο τελευταία χρόνια και στο Μπαχρέιν, ενώ αγαπημένες ελληνικές συνταγές αρτοποιίας απολαμβάνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια και οι Αμερικάνοι.
Τι λέει όμως ο Άγγελος Κατωπόδης στο iPop.gr για τη επιχειρηματική του πορεία;
  1. Ας πάμε λίγο πίσω στα πρώτα χρόνια που ξεκινήσατε… Πώς πήρατε την απόφαση να ανοίξετε κατάστημα στην Αμερική;
  2. Έφυγα για την Αμερική για ν’ ανοίξω μαγαζί, αλλά όχι για να μείνω εκεί. Πήγα επειδή ήταν η αδερφή μου εκεί. Σκέφτηκα, λοιπόν, να πάω, να κάνουμε κάποια δουλειά μαζί για να μπορέσει κι εκείνη να γυρίσει πίσω. Κι έτσι κι έγινε. Βέβαια μου πήρε 11-12 χρόνια! Σ’ αυτό το διάστημα άνοιξα 6 μαγαζιά στη Νέα Υόρκη. Τότε (1978) ήταν δύσκολες εποχές για τη Ν. Υόρκη, αλλά και πάλι καταφέραμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας και το πρώτο κατάστημα που κάναμε λόγω της ποιότητας των προϊόντων μας μάζευε ολόκληρες ουρές απ’ έξω για τουλάχιστον 3 χρόνια, απλά για ένα καφέ κι ένα κρουασάν. Ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε το κρουασάν στη Νέα Υόρκη για να πουληθεί σε μαγαζιά fast food.
  1. Επόμενα σχέδια;
  2. Αυτή τη στιγμή πολλά έχουμε στο μυαλό μας. Έχουμε μια πρόταση εκτός Μπαχρέιν, να κάνουμε ένα μαγαζί, σαν το Pi Bakerie που έχουμε στην Αμερική, με πίτες και προϊόντα ελληνικά. Έχω ένα φίλο που θέλει να γίνει και συνέταιρος κι έχει ανοίξει ένα εμπορικό κέντρο στη Χαβάη. Θέλουμε, λοιπόν, το επόμενο μαγαζί να είναι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου