Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία ;Την ανάγκη να συνδεθεί με γέφυρα η Σικελία με την ηπειρωτική χώρα τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος προέβλεψε ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να δημιουργηθούν εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας

«Με τον τρόπο αυτό, η Καλαβρία θα βγει από την απομόνωση και η Σικελία θα είναι πιο κοντά μας», δήλωσε ο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε γνωστή κατασκευαστική εταιρία, και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους νέους αυτοκινητόδρομους που θα πρέπει να συνδέουν τις πόλεις του Μπάρι και του Λέτσε και το Παλέρμο με την Νάπολη: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στα μεγάλα δημόσια έργα. Εμείς είμαστε εδώ για τον λόγο αυτό».
Η ιδέα δημιουργίας γέφυρας που να συνδέει το νησί της Σικελίας με την υπόλοιπη Ιταλία είχε υποστηριχθεί με έμφαση και από τον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τελικά, όμως, η υλοποίηση του όλου σχεδίου εγκαταλείφθηκε, αφού κρίθηκε πιο επείγουσα η πραγματοποίηση επιμέρους έργων, όπως είναι η αντιμετώπιση της αποψίλωσης, η οποία συμβάλλει στις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες.
Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές, αλλά και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος, σε περίπτωση πραγματοποίησης αυτού του μεγάλου δημόσιου έργου, στο στενό της Mεσσήνης της Σικελίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου