Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός στο ελληνικό σχολείο του Bergisch Gladbach

Αγαπητά παιδιά,
και φέτος ο καλός Θεός μας δίνει πάλι άλλη μια ευκαιρία να συμμετέχουμε σ’ αυτά τα μαθήματα και να αποκομίσουμε πολλά οφέλη γνωρίζοντας τις ρίζες της φυλής μας και τον ιδιαίτερο πολιτισμό μας. Θα πρέπει να τον ευχαριστούμε γι’ αυτό το δώρο που μας παρέχει μέσω του γερμανικού κράτους.

Χαρούμενοι και ξεκούραστοι, αναζωογονημένοι και ανανεωμένοι από τις διακοπές του καλοκαιριού, δείχνετε να έχετε όρεξη και ενδιαφέρον να συμμετέχετε σε όλα εκείνα με τα οποία θα ασχοληθούμε αυτή τη χρονιά. Θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό δίνει δύναμη και σε μένα, διότι πιστεύω στη συνεργασία μας και στην καλή σας διάθεση.
Όλα αυτά όμως για να γίνουν σωστά και να ωφελήσουν τις ψυχές μας θα πρέπει να έχουν την ευλογία από τον ίδιο τον Χριστό. Γι’ αυτό στις 25 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ιερέα της ενορίας μας, πατέρα Χαράλαμπο Σαββίδη, θα τελεστεί Αγιασμός στο Ιερό Ναό St. Laurentius στο Bergisch Gladbach (Laurentiusstr. 4, 51465 Bergisch Gladbach) και ώρα 14:00 περίπου.
Η σημασία του Αγιασμού είναι μεγάλη. Η εκκλησία μας διδάσκει πως, όταν διαβάζεται μια ευχή πάνω σε υλικά πράγματα, αγιάζονται και αυτά. Έτσι όρισε να γίνεται η ακολουθία του Αγιασμού. Σ’ αυτήν αγιάζεται το νερό με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Μεταβιβάζεται έτσι ο αγιασμός Του Θεού και η ευλογία Του στους ανθρώπους που το πίνουν ή ραντίζονται μ’ αυτό.
Έτσι κι εμείς κάνοντας τον Αγιασμό στην εκκλησία θα παρακαλέσουμε το Θεό να στείλει το Άγιο Πνεύμα, να μας δώσει υγεία και να μας φωτίσει τη νέα σχολική χρονιά!
Καλή και ευλογημένη χρονιά!
Σας περιμένουμε όλους με χαρά!
Ο διδάσκων εκπαιδευτικός
Δημήτριος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου