Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΗ Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α. με χαρά ανακοινώνει την φετινή διοργάνωση του 23ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Πέντε ταινίες, πέντε προβολές, τέσσερις ημέρες εκλεκτικού ελληνικού κινηματογράφου στους κινηματογράφους Πάλλας Νόβα από 13 -16 Οκτωβρίου, 2016 (παρουσιάζει παν-αυστραλιανά η Τράπεζα Ντέλφι)

Σας προσκαλούμε στην βραδιά επίσημης έναρξης την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους Πάλλας Νόβα. Νιώστε τον παλμό του φετινού φεστιβάλ μαζί με εκατοντάδες άλλους φίλους του κινηματογράφου με την προβολή της εναρκτήριας ταινίας “Ένας Άλλος Κόσμος” του γνωστού σκηνοθέτη Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η είσοδος για την εναρκτήρια βραδιά είναι $35 το άτομο και συμπεριλαμβάνει την τελετή έναρξης του φεστιβάλ με ποτά και ελαφρά εδέσματα καθώς και την προβολή της ταινίας.

Για εισιτήρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των κινηματογράφων Πάλλας Νόβα www.palacenova.com ή αυτοπροσώπως.
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις ταινίες που προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ:
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (2015)

(βραδιά έναρξης) Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 στις 6.00μ.μ. Είσοδος $35

Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.
HIGHWAY TO HELLAS του Aaron Lehman (2015) Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ

Ο Jörg Geissner, ένας Γερμανός, τραπεζικός υπάλληλος φτάνει στο ελληνικό νησί για να ελέγξει τους όρους ενός δανείου που χορήγησε πριν πολλά χρόνια η τράπεζα. Από την έρευνα του γερμανού, προκύπτει ότι οι ονομαστικοί τίτλοι του δανείου, ένα νοσοκομείο και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν υπάρχουν. Όμως οι Έλληνες θα κάνουν το Γερμανό να αποδείξει ότι πράγματι δεν υπάρχουν. Έτσι, ο Geissner μπαίνει σε μια Οδύσσεια να υπερασπίσει τον εαυτό του μόνος του όταν ένα ολόκληρο νησί στρέφεται εναντίον του.
CHEVALIER της Αθηνάς Ρέητσελ Τσαγκάρη (2015). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ

Πέντε μαυροντυμένες φιγούρες αναδύονται σιωπηλά από μια ήρεμη, γκρίζα και χειμωνιάτικη θάλασσα. Είναι μια ομάδα ανδρών που επιστρέφει στην ακτή μετά από κατάδυση για ψαροντούφεκο. Πέντε εκδοχές του ίδιου ανδρικού συμβόλου. Μαζί με έναν έκτο, ο οποίος τους περίμενε στο σκάφος τους, θα ποζάρουν στην πρύμνη με την ψαριά τους και κατόπιν θα βοηθήσει ο ένας τον να βγάλουν τις εφαρμοστές στολές και να ντυθούν με τα καθημερινά τους – σαν ιππότες (chevaliers ).
SUNTAN του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2016). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ

Ο Κωστής δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Η καθημερινότητά του δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή.
ΑΝ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (2012). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ

ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009

Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα..

Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών . Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;
Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας
Δημήτρης Δημόπουλος

Αναπληρωτής Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου