Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πτήσεις προς Καβάλα από Ρωσία και Ελβετία από το 2017

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων αεροπορικών δρομολογίων με προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης "Μέγας Αλέξανδρος", τόσο από πλευρας της περιφέρειας ΑΜΘ όσο και από τους ξενοδόχους που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα και την Θάσο. Μπορεί βέβαια στο παρελθόν ορισμένες αεροπορικές συνδέσεις να είχαν εξαγγελθεί αλλά να μην έγιναν τελικά πράξη, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή την φορά κάτι αλλάζει.

Μόσχα-Αγία Πετρούπολη-Μινσκ
Πριν από 2 περίπου χρόνια είχε γίνει μια πρώτη προσπάθεια από την θεματική αντιπεριφέρεια τουρισμού ΑΜΘ για την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την πρωτεύουσα της Ρωσίας Μόσχα και την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινάνε εντός του 2015, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι όλο και περισσότεροι υπήκοοι των 2 χωρών ενδιαφέρονταν να επισκεφτούν την περιοχή του νομού Καβάλας. Ωστόσο η κρίση στην Ουκρανία είχε οδηγήσει στην ματαίωση των πτήσεων αυτών, καθώς το ενδιαφέρον που είχε αρχικά παρουσιαστεί ατόνησε εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ρωσία.
Ωστόσο οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό δεν έδειξαν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, και έτσι συνέχισαν τις επαφές με τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία. Το αποτέλεσμα ήταν, τελικά, να προγραμματιστούν -από ξενοδόχους που δραστηριοποιούνται στην Θάσο και τουριστικούς πράκτορες- 3 πτήσεις ανά εβδομάδα προς Καβάλα από:
  • την Αγία Πετρούπολη και
  • την Μόσχα
  • το Μινσκ
Οι πτήσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν από τον προσεχή Απρίλιο.
Ελβετία
Η Ρωσία, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική χώρα για την οποία υπήρξε προσπάθεια προσέλκυσης αεροπορικών πτήσεων, καθώς -όπως ανακοίνωσε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμου ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης- μέσω επαφών με τουριστικά πρακτορεία στο Βερολίνο κανονίστηκε η έναρξη πτήσεων από την Ελβετία με προορισμό την Καβάλα το προσεχές καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια πόλη της Ελβετίας θα συνδεθεί με την Καβάλα, ωστόσο οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για την Ζυρίχη.
Ενίσχυση δρομολογίων με Βιέννη - Στο πλάνο και άλλες πρωτεύουσες
Πέραν όμως της ικανοποίησης για τις νέες αυτές συνδέσεις με την Καβάλα, υπάρχει περαιτέρω ικανοποίηση και για την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων συνδέσεων με πόλεις της Ευρώπης. Η αυξημένη επισκεψιμότητα από την Αυστρία φέρνει στο προσκήνιο την ισχύουσα από το 2015 αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Βιέννη, με τον κ. Αμοιρίδη να δηλώνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρχουν 3 πτήσεις μέσα στην εβδομάδα από την αυστριακή πρωτεύουσα με προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Ο ίδιος του παράλληλα ανέφερε ότι συνεχίζονται οι επαφές για να συνδεθούν και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για σχεδόν σίγουρη την σύνδεση με το Παρίσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου