Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Γερμανός ΥΠΕΣ: Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα

Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα" όσον αφορά το προσφυγικό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στον Ιταλό ομόλογό του Αντζελίνο Αλφάνο στο Ρίμινι, προσθέτοντας ότι η Γερμανία, με την κίνησή της αυτή υπέρ της επανεγκατάστασης "ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης".

"Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία", δήλωσε ο κ. Αλφάνο.

"Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει "ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου", πρόσθεσε ο κ. Αλφάνο, μιλώντας στην εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

"Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής", τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Αντζ. Αλφάνο, επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα".
O Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τ. Ντε Μεζιέρ υπογράμμισε, τέλος, ότι "όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα" όσον αφορά το προσφυγικό, προσθέτοντας ότι η Γερμανία, με την κίνησή της αυτή υπέρ της επανεγκατάστασης "ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης".

Πηγή: http://www.voria.gr/article/germanos-ipes-oles-i-chores-prepi-na-voithisoun-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου