Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Τσίπρας: Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και δικαστικάΗ Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά συγκροτημένη πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό – και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο – προς την κατεύθυνση αυτή. «Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι χρέος μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας ότι μόνο μέσα από την ομοψυχία μπορεί ο ο τόπος να προχωρήσει μπροστά και να διεκδικήσει την ιστορική δικαίωση σε ό,τι αφορά τις οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου