Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Αφοπλισμός βόμβας του Β΄ΠΠ στο εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg

Oι γερμανικές αρχές αφόπλισαν βόμβα βάρους 250 κιλών απομεινάρι του Β΄Παγκοσμίου η οποία εντοπίστηκε σε βάθος μόλις 5,5 μέτρων στον περίβολο κτηριακών εγκαταστάσεων της VW στο Wolfsburg.

Η βόμβα αμερικανικής προέλευσης δεν είχε εκραγεί και προφανώς κατέληξε εκεί μετά από κάποια αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Η βόμβα αφοπλίστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τους πυροτεχνουργούς οι οποίοι χαρακτήρισαν τη διαδικασία «υπόθεση ρουτίνας».
Παρ΄όλα αυτά η παρακείμενη περιοχή όπου διαμένουν 690 κάτοικοι εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περίπου 100 αστυνομικών, πυροσβεστών και διασωστών.
Η βόμβα εντοπίστηκε αρχικά όταν ένα συνεργείο επισκευών εκτελώντας προγραμματισμένες εργασίες για την ανέγερση κτηρίου, βρήκε ύποπτα μεταλλικά ελάσματα που οδήγησαν την VW στην ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών.
Οι ειδικοί κατέληξαν σε τέσσερα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία ελέγχθηκαν εξονυχιστικά καταλήγοντας στην εύρεση του πολεμικού υλικού σε ένα από αυτά.
Σημειώνεται ότι το Wolfsburg κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξενούσε πολλά εργοστάσια κατασκευής πολεμικού εξοπλισμού και οχημάτων με αποτέλεσμα να αποτελεί στόχο συχνών βομβαρδισμών.
Μάλιστα αυτή δεν είναι πρώτη φορά που εντοπίζονται βόμβες του B΄ΠΠ που δεν εξερράγησαν ποτέ, στην έδρα της VW η οποία για αυτό ακριβώς το λόγο, πριν την ανέγερση ενός νέου κτηρίου ή οποιεσδήποτε εργασίες που περιλαμβάνουν σκάψιμο, ερευνά εξονυχιστικά με την συνδρομή των αρμόδιων αρχών την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου