Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Συνελήφθησαν τζιχαντιστές στη Βουλγαρία που ετοίμαζαν επίθεση στη Γερμανία


Στη σύλληψη τριών Σύριων τζιχαντιστών, οι οποίοι ετοίμαζαν επίθεσή στη Γερμανία, προχώρησαν οι αρχές της Βουλγαρίας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στα σύνορα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι οι τρεις Σύριοι είχαν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας ταξίδευαν προς τον προορισμό τους, απολαμβάνοντας όλα τα οφέλη και την ελευθερία που προβλέπεται.
Πρόκειται για τον 25χρονο αλ Φαχντί Γιασίμ, τον 22χρονο αλ Αμπνταχά Φαντί και τον 20χρονο αλ Μοχαμάντ Αμπντουλαχίμ.
Οι τρεις νεαροί άνδρες είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου στη Γερμανία. Νωρίτερα το 2016, είχαν ταξιδέψει στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των τζιχαντιστών.
Όπως ανέφερε ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας, συνελήφθησαν από τη βουλγαρική συνοριοφυλακή στην πόλη Σβίλεγκραντ, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές, βρέθηκαν φωτογραφίες των τριών με στρατιωτική περιβολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στα κινητά τους βρέθηκαν μηνύματα που αφορούσαν την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας και τις επαφές τους με τους τζιχαντιστές.
Η δίκη των τριών Σύριων ορίστηκε για τις 2 Αυγούστου και σύμφωνα με το βουλγαρικό δίκαιο, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης ακόμη και δέκα χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου