Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Θρήνος στην κηδεία του Έλληνα ήρωα που σκοτώθηκε στην επίθεση του Μονάχου

«Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο, είμαστε δίπλα σας, να στηρίξετε τα άλλα δυο παιδιά σας» με λόγια αγάπης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων που γιορτάζει σήμερα απευθύνθηκε στους χαροκαμένους γονείς την μάνα και τον πατέρα του 18χρονου θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μόναχο.

Έφτασε στον Άρατο την ώρα της κηδείας καλησπέρισε τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου έξω από το σπίτι και κατευθύνθηκε στο σπίτι της γιαγιάς που ήταν και η φιλόξενη φωλιά της οικογένειας κάθε καλοκαίρι που ερχόταν από την Γερμανία για διακοπές.
Όταν έφθασε η σωρός του νέου οι συνομήλικοι φίλοι του κορίτσια και αγόρια βούρκωσαν.
Μια γειτόνισσα δεν άντεξε και λιποθύμησε χτυπώντας στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Ο πατέρας ήταν σκέτο ράκος όπως και η μάνα που μοιρολογούσε. Εκεί και τα δύο αδέλφια από τα τρίδυμα ο Σουνάϊ και η Γκιουλφέρ. Εν πομπή το φέρετρο μεταφέρθηκε στο χώρο των νεκροταφείων όπου ήταν ο δήμαρχος Φιλύρας, Αμέτ Ριτβάν, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

Μετά τις ευχές που διαβάστηκαν η σωρός οδηγήθηκε στα μουσουλμανικά νεκτροταφεία όπου κι έγινε η ταφή. Η μάνα και οι γυναίκες συγγενείς δεν έρχονται στα μνήματα και παρακολουθούσαν από απόσταση.
Από τρίδυμα μείναμε με δίδυμα, απίστευτο» έλεγε ο πατέρας που δεν μπορει να συνειδητοποιήσει το κακό που τους βρήκε. Ποια λόγια παρηγοριάς να πεις στην μάνα αναρωτιόταν κοντινοί φίλοι της οικογένειας. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Πηγή: www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου